Békéssámsoni óvoda energetikai célú felújítása

Projekt azonosító:

TOP-3.2.1-16-BS1-2019-00102

Kedvezményezett neve: Békéssámson Község Önkormányzata

Projekt célja: Békéssámsoni óvoda energetikai célú felújítása

Támogatás összege (Ft): 33,31 millió

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt bemutatása:

A beruházás helyszíne: Békéssámsoni Óvoda

5946 Békéssámson Szabadság u. 42.

Békéssámson Község Önkormányzata befejezte az óvoda épületének energetikai célú korszerűsítését. A 33,31 millió forintos európai uniós támogatás segítségével valósította meg a beruházást, amelynek köszönhetően az épület előbb vakolatjavításon esett át, majd ezt követte az új homlokzati hőszigetelő rendszer telepítése, míg a korszerűtlen és elöregedett nyílászárókat ötkamrás, műanyag profilos, háromrétegű üvegezéssel ellátott nyílászárók váltották.

A korszerűsítés előtt az épület energetikai minőség szerinti besorolása „JJ”, azaz „Kiemelkedően rossz” minősítésű volt. Az épület a fejlesztés eredményeképpen immár „CC”, azaz „Korszerű” energetikai besorolással rendelkezik.

Részben megújult az intézmény fűtési rendszere is. A korábbi széntüzelésű kazánt új kondenzációs kazán váltotta fel, a korábbi hőleadók megmaradtak. A fejlesztés eredményeként továbbá az épületek elektromosenergia igényének kielégítésére korszerű, 3,2 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre, amely inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózathoz. A beruházás részeként telepített napelemek termelése évente hozzávetőlegesen 3344 kWh, így az üzemeltető önkormányzat számára jelentős megtakarítást tesz lehetővé. Az épület az Európai Uniós előírásoknak megfelelően akadálymentesített bejárattal és közlekedőterekkel gazdagodott.

A projekt eredményeként Békéssámson Község Önkormányzata jelentős üzemeltetési költségeket takaríthat meg, valamint a globális erőfeszítésekhez csatlakozva csökkenti az intézmény szén-dioxid kibocsátását.

A TOP-3.2.1-16-BS1-2019-00102 azonosítószámú projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2022.11.30.

A projektről bővebb információt a www.bekessamson.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Annus István
polgármester
5946 Békéssámson, Hősök tere 10-12.
Tel.: +36-68/470-000,
Email: polgarmester@bekessamson.hu