Békéssámson Művelődési Ház energetikai célú felújítása

Projekt azonosító:

TOP-3.2.1-16-BS1-2019-00101

Kedvezményezett neve: Békéssámson Község Önkormányzata

Békéssámson Művelődési Ház energetikai célú felújítása

Támogatás összege (Ft): 63,10 millió Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt bemutatása:

Sikeresen zárult a békéssámsoni Jókai Művelődési Ház és Könyvtár energetikai célú korszerűsítése. A 63,10 millió forintos, 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével az épület homlokzati felületei a szükséges vakolatjavítást követően teljes homlokzati hőszigetelő rendszert kaptak, míg a régi, elavult nyílászárókat ötkamrás, műanyag profilos, háromrétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókra cserélték.

A korszerűsítés előtt az épület energetikai minőség szerinti besorolása „GG”, azaz „Átlagost megközelítő” minősítésű volt. Az épület a fejlesztés eredményeképpen immár „DD”, azaz „Korszerűt megközelítő” energetikai besorolással rendelkezik.

Részben megújult az intézmény fűtési rendszere is. A korábbi kazánt új kondenzációs kazán váltotta fel, a gázkonvektorokat pedig radiátorokra cserélte a kivitelező. A fejlesztés eredményeként továbbá az épületek elektromosenergia igényének kielégítésére korszerű napelemes rendszer került telepítésre, amely inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózathoz. A beruházás részeként telepített napelemek termelése évente 12319 kWh, így az üzemeltető önkormányzat számára jelentős megtakarítást tesz lehetővé. Az épület az Európai Uniós előírásoknak megfelelően akadálymentesített bejárattal és közlekedőterekkel, valamint akadálymentesített mosdóval is gazdagodott. A projekt eredményeként Békéssámson Község Önkormányzata jelentős üzemeltetési költségeket takaríthat meg, valamint a globális erőfeszítésekhez csatlakozva csökkenti az intézmény szén-dioxid kibocsátását.

A TOP-3.2.1-16-BS1-2019-00101 azonosítószámú projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2022.11.30.

A projektről bővebb információt a www.bekessamson.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Annus István
polgármester
5946 Békéssámson, Hősök tere 10-12.
Tel.: +36-68/470-000,
Email: polgarmester@bekessamson.hu