Népszámlálás 2022

HIRDETMÉNY A 2022. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁSRÓL

Tisztelt Békéssámsoni Lakosok!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

Az adatgyűjtés a mai kor igényeinek megfelelően egyrészt az interneten a kérdőívek önálló kitöltésével, valamint elektronikus eszközöket használó számlálóbiztosok közreműködésével valósul meg, papír alapú kérdőívek nélkül 2022. október 1. és november 28. között az alábbiak szerint:
• 2022. október 1. és október 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2022. október 16. éjfélig fogadja)
• 2022. október 17. és november 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azok körében, akik részéről az internetes önkitöltési időszakban nem érkezett elektronikus kérdőív). Akik nem élnek az online kitöltés lehetőségével, a számlálóbiztosok személyesen segítsenek a kérdések megválaszolásában.
• november 21. és november 28. között: pótösszeírás
A népszámlálás adatfelvételének eszmei időpontja 2022. október 01 nap 00:00 óra, azaz az adatszolgáltatónak erre az időpontra jellemző állapot szerint kell megválaszolnia a kérdőív kérdéseit.
A Békéssámsoni Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban bonyolítandó országos népszámláláshoz. Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet.

A jelentkezéseket alábbi módon várjuk:

• személyesen: a Békéssámsoni Polgármesteri Hivatal (5946 Békéssámson, Hősök tere 10-12.) fsz. 6. irodában leadott „Számlálóbiztosi jelentkezési lap” kitöltésével, aláírásával,

• postai úton: a kitöltött jelentkezési lapot elküldheti levélben a Békéssámsoni Polgármesteri Hivatal (5946 Békéssámson, Hősök tere 10-12.) címre,

• e-mailben: a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, szkennelve vagy fotózva a pmhivatal@bekessamson.hu e-mail címre is megküldheti.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.

Jelentkezési lap kérhető a Polgármesteri Hivatal 3-as vagy 6-os irodában, illetve letölthető a következő linkről: https://bekessamson.hu/
A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:
• saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet), internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz), e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség, 18. életév betöltése, legalább középfokú végzettség.

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:
• akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában,
• betartják a határidőket,
• jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek,
• képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére,
• vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

Előnyt jelent:
• a felsőfokú végzettség, továbbá
• ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerülhet sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.
A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít.
Hivatalunk népszámlálási ügyintézőjének telefonos elérhetősége: Dr. Ónodi-Szűcs Gyula / Dunai-Horváth Anett: +36 68-470-000

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatóak a https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas oldalon.

Kérem, hogy lehetőség szerint minél többen jelentkezzenek a számlálóbiztosi feladatra, segítve ezzel a 2022. évi Népszámlálás sikeres és eredményes lebonyolítását!

Adatkezelési Tájékoztatás

  1. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ a 2022. évi népszámlálásban közreműködő felülvizsgálói/ számlálóbiztosi feladatok elvégzéséhez kapcsolódó személyes adatok kezeléséről: (link)
  2. KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓHOZ (link)

Békéssámson, 2022. június 24.

Köszönettel:
dr. Ónodi-Szűcs Gyula sk.
jegyző